Šéf Bieleho domu pohŕda černochmi, tvrdí exprávnik

Donald Trump podceňuje Američanov tmavej pleti, dokonca sa o nich vyjadroval rasisticky. Smutnú vec o ňom prezradil Michael Cohen, niekdajší osobný právnik Trumpa. Povedal to v rozhovore pre časopis Vanity Fair. Spresnil, že hrubo hovoril o černochoch nielen dávnejšie, ale aj počas volebnej kampane v roku 2015, keď nakoniec vyhral prezidentské voľby.

04.11.2018 18:30
Trump Foto: ,
Americký prezident Donald Trump.
debata (64)

Cohen uviedol, že Trump raz utrúsil, že „čierni sú príliš hlúpi“, aby za neho hlasovali. Bolo to, keď spolu pozerali televízne zábery z mítingu na jeho podporu a medzi stúpencami jednoznačne prevládali belosi.

Inokedy mal Trump vulgárne poznámky, keď v roku 2013 zomrel legendárny Nelson Mandela, nositeľ Nobelovej ceny za mier a bývalý prezident Juhoafrickej republiky. „Pomenuj mi jednu krajinu, ktorú riadi černoch a nie je zasratou dierou,“ citoval ho Cohen. „Povedz mi jedno mesto,“ pokračoval podľa neho Trump.

Keď niekedy po roku 2000 spolu prileteli do Chicaga a presúvali sa z letiska do mesta, videli z limuzíny špinavé predmestie. „Trump mi povedal, že takto môžu žiť iba černosi,“ uviedol Cohen.

© Autorské práva vyhradené

64 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump