Pri sídle francúzskeho premiéra našli mŕtveho člena stráže

V záhrade parížskeho paláca, v ktorom sídli francúzsky premiér, našli dnes ráno mŕtveho policajta. Člen Republikánskej gardy, ktorej úlohou je okrem iného chrániť francúzskeho prezidenta, premiéra či ministrami, spáchal podľa zdroja agentúry AFP z vyšetrovania pravdepodobne samovraždu.

05.11.2018 14:18
debata (1)

Telo 45-ročného člena prestížnej policajnej jednotky našli v záhradách Matignonského paláca, ktorý je od 30. rokov minulého storočia sídlom predsedu francúzskej vlády. Totožnosť mŕtveho zverejnená nebola, podľa AFP ale slúžil v ochranke vládnej budovy. Služobná zbraň sa našla pri jeho tele.

Premiér Édouard Philippe, ktorý je v súčasnosti na návšteve Novej Kaledónie, vyjadril rodine mŕtveho úprimnú sústrasť. Vo vyhlásení, ktoré vydal jeho úrad, Philippe podporu v ťažkej chvíli vyjadril tiež kolegom mŕtveho policajta a všetkým zamestnancom Matignonského paláca.

Členovia Republikánskej gardy, ktorí strážia palác z 18. storočia, sa podľa agentúry AFP v auguste v anonymnom liste sťažovali na „zhoršenie pracovných podmienok“, ktoré vyvolalo v zbore „hlbokú nespokojnosť“. Čo bolo príčinou údajného zhoršenie podmienok, nie je jasné. Policajný riaditeľ vtedy na otázku AFP uviedol, že sa situáciou zaoberá policajná inšpekcia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Paríž