V Moskve a Kaliningrade uväznili podozrivých z podpory útočníka z Archangeľska

Súd v Moskve uvalil v utorok na neverejnom pojednávaní vyšetrovaciu väzbu na 14-ročného tínedžera, a to v súvislosti s výbuchom, ktorý otriasol pred necelým týždňom sídlom pobočky ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) v Archangeľsku.

06.11.2018 22:14
FSB, atentátnik Foto:
Na kamerových záberoch je zachytený tínedžer podozrivý z odpálenia po domácky vyrobeného výbušného zariadenia.
debata (2)

Teraz uväznený školák bol podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov v kontakte so 17-ročným študentom, ktorý sa v posledný októbrový deň v prístavnom meste Archangeľsk na severe krajiny vyhodil do vzduchu. Traja príslušníci FSB utrpeli pri tom zranenia.

Ruské bezpečnostné zložky hovorili v tejto súvislosti o teroristickom či­ne.

Podľa informácií Kommersantu sa pri domovej prehliadke v bydlisku uväzneného školáka v Moskve našla nálož podobná tej odpálenej z Archangeľska. Tínedžer preto čelí obvineniu z nezákonného prechovávania trhavín a nezákonnej výroby výbušných zariadení.

Súd v Kaliningrade uvalil v utorok podľa internetového vydania rovnakého periodika vyšetrovaciu väzbu na 24-ročného anarchistu V.L., ktorý zverejnil na webe posolstvo samovražedného útočníka z Archangeľska s velebiacim podtextom, za ktorý mu teraz hrozí vysoká pokuta alebo trest hoci siedmich rokov väzenia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #FSB