Úlomky kostí z ambasády v Ríme patria asi žene, a nie dievčaťu, mieni expert Vatikánu

Úlomky ľudských kostí, ktoré sa našli v prístavbe veľvyslanectva Svätej stolice v Ríme, mohli patriť žene vo veku 25-35 rokov. Informovali o tom v utorok tamojšie médiá, ako aj tlačová agentúra APA s odvolaním sa na experta Giovanniho Arcudiho.

06.11.2018 22:22
Rím, Vatikán, Chrám svätého Petra Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (1)

Podľa jeho slov sa ešte čaká na výsledky laboratórnych vyšetrení, avšak prvý dojem je, že ide o telesné pozostatky ženy, a nie dievčaťa.

Arcudi sa na skúmaní úlomkov kostí podieľal ako znalec Vatikánu.

Ak by sa obsah jeho utorkového vyjadrenia potvrdil v praxi, znamenalo by to vylúčenie možností, že telesné pozostatky patria dcére laického zamestnanca Vatikánu Emanuelle Orlandiovej nezvestnej od 22. júna 1983, ktorej osud je jednou z najdlhšie trvajúcich vatikánskych záhad, či ďalšiemu 15-ročnému dievčaťu Mirelle Gregoriovej, ktorá sa stratila v Ríme 7. mája 1983.

Vatikán na sklonku októbra informoval, že úlomky ľudských kostí sa našli počas stavebných prác v prístavbe veľvyslanectva a že prokuratúra požiadala talianskych forenzných expertov, aby určili vek a pohlavie zosnulej osoby a dátum jej úmrtia. Experti uviedli, že to dokážu určiť do siedmich až desiatich dní, ak sa bude dať z úlomkov získať postačujúca DNA.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vatikán