V Peru zatkli bývalého šéfa polície pre obchody s nemluvňatami

V Peru zatkli bývalého šéfa polície Raúla Becerra a vyše desiatku ďalších osôb podozrivých z ilegálneho obchodovania s nemluvňatami. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenie peruánskej prokuratúry.

07.11.2018 17:50
peru, raul becerra, polícia Foto: ,
Bývalý šéf peruánskej polícia Raul Becerra.
debata (1)

Podľa správy, ktorú prokuratúra vydala, kriminálna skupina „bezcitných obchodníkov s ľuďmi“ vykorisťovala chudobné tehotné ženy. Využívala ich ťažkú sociálnu situáciu a presviedčala ich, aby sa vzdali svojich detí, keď porodia.

Polícia v utorok uskutočnila v súvislosti s touto kauzou razie na 18 miestach v druhom najväčšom peruánskom meste Arequipa, ktoré leží na juhu krajiny. Zatkla pri tom Becerra a 13 ďalších ľudí obvinených z členstva v zločineckej organizácii. Je medzi nimi aj detský lekár a gynekológ. Podarilo sa tiež zachrániť jedno päťmesačné dieťa.

Podľa úradov gang riadila Becerrova milenka Cintia Tellová.

Raúl Becerra sa stal šéfom peruánskej štátnej polície v novembri 2010 za vlády prezidenta Alana Garcíu. Vo funkcii bol ale iba rok. Podľa denníka El Comercio z nej bol v októbri 2011 uvoľnený po tom, čo si naňho jedna z podriadených sťažovala pre sexuálne obťažovanie. Becerra obvinenia poprel.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peru #Južná Amerika