Extrémne počasie v Taliansku si vyžiadalo 35 obetí

Počet obetí búrok a záplav, ktoré sužovali Taliansko hlavne minulý týždeň, sa zvýšil na 35. V blízkosti sicílskej metropoly Palermo sa dnes našlo telo 41-ročného detského lekára, ktorý bol nezvestný od minulej soboty, informovala dnes agentúra APA.

08.11.2018 13:16
taliansko, počasie, búrka, loď, čln, pobrežie Foto: ,
Spúšť, ktorú po sebe zanechalo vyčínanie počasia v Taliansku.
debata

Mŕtve telo nezvestného sa našlo po niekoľkodňovej pátracej akcii. Lekár išiel podľa talianskych médií automobilom do nemocnice v Palerme, keď jeho vozidlo strhla voda z rozvodnenej rieky. Telo sa našlo v blízkosti vinice v obci Roccamena južne od Palerma.

Podľa APA tak počet obetí posledných búrok na Sicílii stúpol na 13 a v celom Taliansku na 35. Medzi sicílskymi obeťami je aj deväť členov jednej rodiny, ktorú prekvapila veľká voda v ich vidieckom dome neďaleko Palerma.

Takmer celé Taliansko sužovali od konca októbra veľmi silné dažde a búrky, vietor miestami dosahoval rýchlosť až 180 kilometrov za hodinu. Civilná obrana opísala vlnu búrok ako jednu z najzložitejších meteorologických situácií za posledných šesťdesiat rokov. Na severe krajiny smršť doslova rúbala lesy a niektoré dediny odrezali od sveta zosuvy pôdy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #búrky #extrémne počasie