Po desaťročiach objasnili záhadu okolo nezvestného študenta

Prípad nezvestného mladíka z Wittenu z nemeckej spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko, ktorý v roku 1965 zmizol bez stopy počas túry v Švajčiarskych Alpách, sa zrejme po viac ako polstoročí podarilo objasniť.

08.11.2018 18:59
debata

Mŕtve telo 22-ročného muža sa nikdy nenašlo a jeho blízki žili dlho v neistote. V roku 1977 tohto študenta univerzity v meste Bochum vyhlásili oficiálne za mŕtveho po tom, čo viaceré pátracie akcie horskej služby nepriniesli očakávaný výsledok.

Na stopu sa nemeckí vyšetrovatelia napokon dostali vďaka nálezu stehennej kosti, ruksaku a cestovného lístka z Wittenu, o ktorých informovali ich švajčiarski kolegovia. V meste Bochum však najskôr nikto túto informáciu nedokázal priradiť k správnej kauze.

Rozhodla napokon náhoda, keď sa o poznatkoch švajčiarskej strany náhodou dozvedel príbuzný nezvestného z Bochumu-Wattenscheidu. Test DNA pri porovnaní so vzorkou sestry nezvestného potom definitívne potvrdil, že objavená kosť je telesným pozostatkom nezvestného, ktorý zmizol pred viac ako 50 rokmi.

O prípade informoval vo štvrtok Západonemecký rozhlas (WDR).

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Švajčiarsko #Alpy