Muž útočiaci vajcom na Babiša musí zaplatiť symbolickú pokutu

Muž, ktorý hodil vajce po českom premiérovi Andrejovi Babišovi, musí zaplatiť pokutu 1 000 korún (38 eur).

09.11.2018 15:16
Andrej Babiš Foto: ,
Andrej Babiš
debata (3)

Podľa úradníkov sa dopustil priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. Vyplýva to z rozhodnutia, o ktorom informovala Česká televízia.

K incidentu došlo v septembri na predvolebnej akcii hnutia ANO. Jeden z prítomných hodil v pražskej štvrti Pankrác vajce po predsedovi vlády, netrafil ho a ihneď po tom ho ochranka previezla na políciu.

Vajce vyletelo smerom k premiérovi počas rozhovoru reportérky serveru Seznam Zprávy s Babišom na akcii nazvanej susedská večera, pričom dopadlo približne desať centimetrov od neho. Babišova ochranka výtržníka okamžite spacifikovala a previezla ho na policajnú stanicu.

Policajti dychovou skúškou zistili, že muž má 1,44 promile alkoholu v krvi. Nakoniec incident vyhodnotili ako priestupok a vec prenechali samospráve danej mestskej časti.

Muž vypovedal, že ho k hodeniu vajca nikto nenavádzal a že to bol jeho nápad. Premiér mu je totiž „nesympatický“, navyše mu prekáža, že je trestne stíhaný. Nechcel však nikoho zraniť, ale iba „demonštrovať svoje nesympatie s hnutím“. Svoje konanie potom oľutoval, uvádza sa v rozhodnutí o priestupku, podľa ktorého musí muž zaplatiť pokutu 1000 korún.

Priestupca uložený postih prijal a rozhodnutie je tak právoplatné, uviedol v piatok spravodajský server ČT 24.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Andrej Babiš #opitosť