Bombový útok v Mogadiše má už najmenej 53 obetí

Počet obetí piatkového bombového útoku pred hotelom v somálskom hlavnom meste Mogadišo stúpol na 53 a vyše sto osôb utrpelo zranenia. Informovali o tom v sobotu zdravotníci a policajné zdroje. Policajný kapitán Muhammad Husajn uviedol, že mnohí z tých, čo prežili, utrpeli veľmi vážne zranenia, počet obetí tak môže ešte stúpnuť.

09.11.2018 17:18 , aktualizované: 10.11.2018 21:08
somálsko, výbuch Foto:
Fotografia zachytáva miesto výbuchu v Mogadiše, kde vybuchli štyri autá.
debata (4)

Najprv vybuchli tri autá, štvrté explodovalo po tom, čo na miesto prišli záchranári. Somálske bezpečnostné sily zastrelili štyroch ozbrojencov, ktorí sa neúspešne pokúsili vtrhnúť do hotela, dodal Husajn. Podľa neho išlo o samovražedné útoky, ktoré sa odohrali pri obvodovom múre hotela Sahafi, nachádzajúcom sa oproti budove polície.

Somálski policajti sa nachádzajú na mieste...
Fotografia zobrazujúca scenériu teroristického...
+2Fotografia zachytávajúca miesto výbuchu počas...

Podľa Husajna po výbuchoch zostalo veľa obetí, medzi mŕtvymi je aj manažér hotela. „Ulica bola preplnená ľuďmi a autami, telá boli všade. Niektorí ľudia zomreli v dôsledku streľby,“ vyjadril sa obchodník Husajn Nur, ktorého na pravej ruke zranil ľahko poranil šrapnel.

K útoku sa prihlásila teroristická skupina aš-Šabáb. Ako oznámili, stal sa hotel terčom ich útokov preto, že ho navštevujú predstavitelia somálskej vlády.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #teroristický útok #bombový útok #Mogadišo