Bavorsko ocenilo štyroch Čechov za boj s cezhraničnou kriminalitou

Bavorsko dnes ocenilo predstaviteľov českej justície a polície za spoluprácu v boji proti cezhraničnej kriminalite. Medailu v Bambergu prevzali pražská vrchná štátna zástupkyňa Lenka Bradáčová, najvyšší štátny zástupca Pavel Zeman, sudca pražského mestského súdu Michal Fridrich a riaditeľ národnej protidrogovej centrály Jakub Frydrych. V tlačovej správe o tom dnes informovalo bavorské ministerstvo spravodlivosti.

09.11.2018 18:49
debata

Medailu za zásluhy o bavorskú justíciu, ktorá sa udeľuje od roku 2001, odovzdal bavorský minister spravodlivosti Winfried Bausback štyrom predstaviteľom českej polície a justície v snahe oceniť česko-bavorskú spoluprácu v boji proti cezhraničnej kriminalite.

Podľa tlačovej správy si bavorské ministerstvo cení najmä boj proti obchodovaniu s drogami. Problém v česko-bavorskom pohraničí dlhodobo predstavuje predovšetkým pervitín, ktorý sa vyrába na českej strane a pašuje sa do Nemecka.

Dobrá spolupráca je ale podľa ministerstva s Českom aj v oblasti prenasledovania východoeurópskych zločineckých skupín, ktoré sa sústredia na krádeže automobilov. Podľa ministerstva sa v uplynulých rokoch podarilo odhaliť trasy vedúce z Bavorska cez Česko na východ Európy, po ktorých zlodeji kradnuté autá vozia, a zadržať aj rad páchateľov.

Slávnostnej ceremónie odovzdávania medailí sa v Bambergu zúčastnil aj český minister spravodlivosti Ján Kněžínek.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Nemecko #polícia #Bavorsko