Výbuch v muničnom sklade v Turecku usmrtil 7 vojakov

Najmenej sedem vojakov zahynulo a 25 ďalších utrpelo zranenia pri piatkovej explózii v muničnom sklade na základni v juhovýchodnom Turecku. V sobotu to oznámil turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

10.11.2018 17:30
debata

Ministerstvo obrany predtým v piatok vyhlásilo, že pri nevysvetlenej nehode pri odpaľovaní munície z ťažkých zbraní utrpelo zranenia 25 vojakov a sedem ďalších je nezvestných. K výbuchu došlo na základni v provincii Hakkari, na hranici s Irakom a Iránom. Základňa sa väčšinou využíva pre operácie zacielené proti zakázaným kurdským povstalcom, uviedla tlačová agentúra AP.

Prezident Erdogan v prejave pri pamätníku na počesť 80. výročia smrti zakladateľa Tureckej republiky, Mustafu Kemala Atatürka, povedal, že v sklade munície došlo k explózii a výsledkom sú štyria mŕtvi. Neskôr novinárov pred svojím odchodom do Paríža v sobotu informoval, že pri výbuchu zahynulo sedem vojakov a 25 ďalších utrpelo zranenia.

Štyria zo zranených sa nachádzajú vo vážnom stave a vrtuľník ich previezol do nemocnice v hlavnom meste Ankara, doplnil informáciu Erdogan. Ostatní sú hospitalizovaní v provincii Hakkari.

Prezident dodal, že príčinu výbuchu vyšetrujú. Nie je jasné, či k explózii došlo počas výcviku alebo pri zrážke s povstalcami, napísala agentúra AP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #muničný sklad #explózia