Počet obetí požiarov v Kalifornii stúpol na 44

Počet obetí požiarov v Kalifornii stúpol na 44. V okolí mesta Paradise severne od metropoly Sacramenta sa našlo ďalších 13 obetí, oznámil dnes podľa agentúry AP šerif okresu Butte. Obeťou požiaru na severe Kalifornie je teda celkom už 42, a je tak čo do počtu mŕtvych najhorším v dejinách tohto štátu na západnom pobreží USA. Dve zvyšné obete si vyžiadal požiar v okolí Malibu na juhu Kalifornie.

13.11.2018 07:15
požiar, kalifornia, usa, amerika, hasič, oheň Foto: ,
Plamene zachvátili celé budovy, hasiči sú bezmocní.
debata (10)

Telá trinástich obetí, o ktorých informoval dnes šerif Kory Honea, sa našli v zhorených autách či ich blízkosti alebo v troskách domov. V niektorých prípadoch sa podarilo nájsť len časti kostí. Na miesto tragédie dorazilo pojazdné laboratórium, ktoré je schopné vykonávať testy DNA.

Pátranie po ďalších nezvestných pokračuje. Podľa šerifa sú ďalej nezvestné dve stovky ľudí.

Požiar v meste Paradise, ktoré má 27-tisíc obyvateľov, vypukol minulý štvrtok a zničil vyše 7 100 budov. Obyvateľka mesta Betsy Ann Cowleyová agentúre AP povedala, že dostala od spoločnosti Pacific Gas & Electric (PG & E) pred vypuknutím požiaru e-mail, v ktorom jej energetická firma žiadala o prístup na jej pozemok, lebo na ňom jej elektrické vedenie iskrí. Podľa agentúry Reuters PG & E potvrdila, že vo štvrtok skutočne zaznamenala problémy v oblasti, kde neskôr vypukol požiar.

Proti požiarom v Kalifornii naďalej bojuje viac ako 8000 federálnych, štátnych a miestnych hasičov.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Kalifornia #lesné požiare