Palestínčania sa po útoku na Aškelon vyhrážajú aj údermi na Ašdod a Beerševu

Palestínski ozbrojenci sa Izraelu vyhrážajú raketovými a mínometnými útokmi aj na juhoizraelské mestá Ašdod a Beerševa, ak židovský štát bude pokračovať v náletoch na "civilné objekty" v pásme Gazy. Informovala o tom agentúra AP.

13.11.2018 09:12
debata (1)

Tieto vyhrážky sú reakciou na nálety izraelských lietadiel na vyše 100 objektov v tejto palestínskej enkláve. Medzi zasiahnutými cieľmi bolo aj sídlo miestnej televíznej stanice al-Aksá a budovy bývalého hotela, o ktorom sa tvrdí, že vládnemu hnutiu Hamas slúži na „teroristické účely“.

Tieto izraelské nálety boli pritom reakciou Izraela na okolo 370 rakiet a mínometných granátov, ktoré Palestínčania vypálili smerom na juh Izraela od pondelka podvečera.

Palestínske rakety už medzičasom zasiahli bytový dom v juhoizraelskom meste Aškelon, pričom jeden z jeho obyvateľov utrpel smrteľné zranenia. Stav najmenej jednej ďalšej zranenej osoby označujú lekári za kritický.

Izraelské médiá v utorok napísali, že obeťou palestínskeho raketového útoku bol Palestínčan z Predjordánska, ktorý v Izraeli žil a pracoval ilegálne.

Mesto Aškelon má viac ako 130-tisíc obyvateľov. Ašdod a Beerševa, ktoré sú od hraníc s pásmom Gazy vzdialené viac, majú vyše 200-tisíc obyvateľov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Palestína