Britská premiérka Mayová sa postavila kritikom dohody o brexite

Britská premiérka Theresa Mayová svojim oponentom v rámci vlastnej Konzervatívnej strany odkazuje, že ich návrhy dohody o odchode Británie z Európskej únie nebudú fungovať. Píše o tom agentúra AP.

17.11.2018 15:47
Theresa Mayová Foto: ,
Britská premiérka Theresa Mayová.
debata

V rozhovore pre denník Daily Mail premiérka v sobotu povedala, že alternatívne plány, ktoré jej kritici uprednostňujú ohľadom riešenia situácie okolo írskych hraníc, problém nevyriešia.

Vzdorujúci zástancovia brexitu veria, že v rukách držia tromfy, ktoré im v najbližších dňoch umožnia napadnúť Mayovej vedúcu pozíciu v rámci strany. Mayová sa snaží získať rebelujúcich spolustraníkov na svoju stranu a zachrániť si svoju funkciu.

V súvislosti s dohodou o brexite už zo svojich postov odstúpilo päť ministrov a štátnych tajomníkov britskej vlády. Kritici iniciovali premiérkino odvolanie, keď jej kabinet v stredu schválil 585-stranovú predbežnú dohodu o vystúpení Británie z EÚ.

Minister pre brexit Dominic Raab z funkcie odstúpil vo štvrtok po tom, ako Mayová predstavila svojmu kabinetu predbežnú dohodu. V piatok ho nahradil Stephen Barclay.

debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #Veľká Británia #Brexit #Theresa Mayová