Ukrajinský exprezident Janukovyč bol hospitalizovaný v Moskve

V moskovskej úrazovej nemocnici bol so závažným zranením chrbtice hospitalizovaný bývalý ukrajinský prezident Viktor Janukovyč, ktorý do Ruska s pomocou Kremľa utiekol po prevrate v Kyjeve v roku 2014. Oznámila to dnes ruská agentúra RIA Novosti. Lekári Janukovyča umiestnili na jednotku intenzívnej starostlivosti, potom bol prevezený na súkromnú kliniku.

18.11.2018 10:34
Viktor Janukovyč Foto:
Ukrajinský exprezident Viktor Janukovyč.
debata (34)

Bývalý ukrajinský prezident si zranenie údajne privodil pri tenise v športovom areáli neďaleko Moskvy. Časť nemocnice, kde bol hospitalizovaný, bola podľa ruských médií nepriedušne uzavretá a strážili ju neznámi civilisti. O aktuálnom Janukovyčovom zdravotnom stave nie sú žiadne informácie.

Proruskú vládu bývalého prezidenta zvrhli vo februári 2014 demonštranti v Kyjeve na pozadí dramatických stretov, pri ktorých v centre mesta zahynulo okolo stovky ľudí. Janukovyča ruská tajná služba na pokyn ruského vodcu Vladimira Putina tajne prepravila na Krym, ktorý krátko nato Moskva anektovala. Odvtedy exprezident žije v ruskom exile.

Nový ukrajinský režim Janukovyča obviňuje z velezrady a zneužitia moci, v prípade odsúdenia by mu hrozilo 15 rokov väzenia. Politik previnenie popiera.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Viktor Janukovyč #Ukrajina