Po streľbe v nemocnici v Chicagu štyria mŕtvi

Streľba v Nemocnici milosrdenstva v americkom meste Chicago a jej okolí si v pondelok popoludní vyžiadala životy štyroch ľudí, vrátane dvoch zamestnancov nemocnice, policajta zo Chicaga a podozrivého strelca. V utorok o tom informoval šéf tamojšej polície Eddie Johnson.

20.11.2018 00:03 , aktualizované: 06:19
debata (8)

Starosta mesta Rahm Emanuel uviedol, že uvedenými nemocničnými zamestnancami boli lekár a pracovník lekárne.

Johnson dodal, že streľba sa začala na parkovisku pri nemocnici „ostrým slovným sporom“ medzi ľuďmi, ktorí sa poznali. Jedna priateľka sa snažila zasiahnuť a podozrivý strelec si vytiahol košeľu a ukázal zbraň. Vypukla streľba a následne páchateľ utekal do nemocnice, kde sa mu do cesty postavil policajt.

Policajný šéf spresnil, že strelec zabil jednu zo žien, s ktorou ho spájal súkromný vzťah.

Hovorca polície v Chicagu Anthony Guglielmi už skôr uviedol, že strelec je mŕtvy, ale nie je jasné, či si vzal život sám alebo ho usmrtila polícia.

Svedok James Gray povedal pre televíziu KABC-TV, že videl strelca viackrát vypáliť náboje do ženy pred nemocnicou, dokonca aj vtedy, keď už obeť ležala na zemi – potom páchateľ vošiel do budovy nemocnice a pokračoval v náhodnej paľbe do ľudí. Svedok opísal dejisko násilia ako „masový chaos“, napísali tlačové agentúry AP a AFP.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #nemocnica #streľba #Chicago