Na moskovskom letisku usmrtilo štartujúce lietadlo muža

Na letisku Šeremetievo, najväčšom vzdušnom prístave pri ruskom hlavnom meste, sa našla mŕtvola neznámeho človeka. Oznámila to agentúra Interfax s odvolaním sa na zdroj z letiska. Dotyčný zahynul pri zrážke so štartujúcim lietadlom. Neskôr sa podľa letiska podarilo totožnosť mŕtveho zistiť.

20.11.2018 23:13
debata (4)

„Posádka jedného lietadla letiaceho do Atén po vzlete oznámila dispečerom na letisku, že sa na dráhe asi zrazila s nejakým zvieraťom. Rozhodlo sa, že sa lietadlo na letisko nevráti, pretože nič nesignalizovalo, že by bolo poškodené,“ citoval Interfax svoj zdroj. Dispečeri sa však rozhodli nechať skontrolovať dráhu, a tak sa našla mŕtvolu neznámeho muža. Tá bola podľa agentúry v takom stave, že predpokladali, že k určeniu totožnosti budú nevyhnutné testy DNA.

Medzitým sa podľa letiska podarilo totožnosť mŕtveho zistiť; podľa televízie Ren TV sa vedľa mŕtvoly našiel palubný lístok. Okolnosti, ako sa muž mohol dostať na dráhu, sa vyšetrujú. „Mŕtvy sa ukázal byť občanom Arménska, bol vyhostený z Madridu do vlasti, s prestupom (na iné lietadlo) v Moskve,“ napísal neskôr Interfax. Agentúra dodala, že deportovaný Armén na palube lietadla z Madridu do Moskvy vyvolal výtržnosť a po pristátí v Moskve sa vytratil bez toho, aby prešiel colnou a pasovou kontrolou.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #lietadlo #úmrtie