V Taliansku zadržali Egypťana obvineného z podporovania IS

Talianske orgány zadržali v stredu Egypťana obvineného z podpory teroristickej organizácie Islamský štát (IS), za ktorú chcel ísť aj bojovať. Podľa polície tiež využíval čety na šírenie džihádistickej propagandy, informovala agentúra AP.

21.11.2018 16:22
debata

Zadržaného muža identifikovali ako 22-ročného Issama Elsayeda Elsayeda Abouelayema Shalabiho, niekdajšieho upratovača v zariadení rýchleho občerstvenia, ktorý údajne viedol väčšiu skupinu. Obvili ho zo spolčenia sa na účely medzinárodného terorizmu a podnecovania k teroristickým či­nom.

Talianske orgány tiež rozhodli o vyhostení iného Egypťana, ktorý má krajinu opustiť ako ďalší z cudzincov podozrivých zo sympatizovania s násilným džihádom a považovaných za bezpečnostnú hrozbu. Tých bolo od roku 2015 už vyše 300. Po treťom Egypťanovi je vyhlásené pátranie.

Podľa polície Shalabi využíval mobilnú aplikáciu Telegram na zdieľanie videonahrávok IS, ako aj príspevku, ktorým sa táto organizácia prihlásila k júlovému útoku na cyklistov zo západných krajín v Tadžikistane.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Egypt #Islamský štát