Hasiči v Kalifornii majú pod kontrolou 95 percent požiaru, pomohol im dážď

Lesný požiar vyčíňajúci na severe amerického štátu Kalifornia si podľa najnovšej bilancie vyžiadal už najmenej 84 obetí na životoch. Po nájdení ďalšieho tela to v noci na piatok miestneho času oznámili miestne úrady.

23.11.2018 07:54
kalifornia Foto: ,
Susedky zo zničeného kalifornského mesta Paradise pred svojimi domami.
debata (2)

Na zozname nezvestných je zapísaných 560 mien, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na úrad miestneho šerifa, ktorý upozornil, že mnohých z ľudí zapísaných na zozname nezvestných môžu byť v bezpečí a ani nevedia o tom, že sú hľadaní.

Úrady v okrese Butte súčasne informovali, že hasiči majú lesný požiar pod kontrolou na 95 percent. Výrazne im pritom vo štvrtok pomohlo daždivé a chladnejšie počasie, ktoré však na druhej strane marí pátranie po obetiach.

Rozsiahly lesný požiar v okrese Butte, známy pod označením Camp Fire (Táborák), vypukol 8. novembra na úpätí pohoria Sierra Nevada severne od mesta Sacramento. Podľa AP ide o lesný požiar s najtragickejšou bilanciou v Spojených štátoch za najmenej posledné storočie. K bilancii patrí okrem obetí aj viac ako 13.000 zničených bu­dov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Kalifornia #lesné požiare