Na čínsky konzulát v Karáči zaútočili ozbrojenci

Čínsky konzulát v pakistanskom meste Karáči prepadli ozbrojenci. Útočníci sa dostali do prestrelky s policajtmi, pričom všetci traja zomreli.

23.11.2018 09:47
debata (7)

O život prišli aj dvaja muži zákona a jeden z členov stráže konzulátu utrpel zranenia. Prestrelka trvala hodinu.

Náčelník miestnej polície Muhammad Ašfák uviedol, že útočníci prepadli konzulát o 9:00 miestneho času, počas úradných hodín. Najprv začali strieľať na stráž konzulátu a potom sa im podarilo prelomiť bránu a vstúpiť do budovy. Jeden z útočníkov mal podľa ďalšieho policajného predstaviteľa Amíra Ahmada Šejka samovražednú vestu. Bezpečnostné zložky vzápätí rýchlo obkľúčili oblasť. Miestna televízia odvysielala zábery, na ktorých možno vidieť, ako z budovy konzulátu, kde tiež žijú čínski diplomati a ďalší zamestnanci, vychádza dym.

Všetci čínski diplomati a zamestnanci konzulátu sú v bezpečí a pri incidente neutrpeli žiadne zranenia, uviedol Šejk. Ako ďalej informoval, bezpečnostné zložky začali pátranie s cieľom vystopovať a zatknúť všetkých podozrivých. Úrady sa pokúsia útočníkov identifikovať pomocou odtlačkov prstov.

K útoku sa prihlásila separatistická skupina z provincie Balúčistán známa ako Balúčistánska oslobodzovacia armáda, ktorá tiež zverejnila fotografie troch útočníkov. V Karáči, ktoré je hlavným mestom susednej provincie Sindh, fungujú militanti vrátane balúčistánskych separatistov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #Pakistan #Karáčí