Ľudia znovu vyšli v Prahe do ulíc protestovať proti Babišovi

Na Hradčanskom námestí v Prahe sa v piatok večer zišlo niekoľko tisíc ľudí na ďalšej demonštrácii proti českému premiérovi Andrejovi Babišovi. Vyrazili na pochod na Staromestské námestie, kde plánujú krátku akciu. Protest s názvom Pochod za dôveryhodnú vládu usporadúvajú organizátori zo spolku Milion chvilek pro demokracii, informuje portál Novinky.cz.

23.11.2018 20:16
česko, babiš, protest, praha, vlajka Foto: ,
Protest proti premiérovi Andrejovi Babišovi v Prahe.
debata (58)

„Babiš sa síce chvastá, že ho demonštrácie posilňujú, ale v skutočnosti sa ich bojí. To najdôležitejšie je však ukázať, že nám občanom to nie je jedno, že nebudeme mlčať a že sme pripravení demokraciu brániť,“ napísali organizátori na facebookových stránkach. Ľudia sa na Hradčanskom námestí zišli s transparentmi ako „Oko za oko, krim za Krym“, „Odstúpiť!“, „Demisiu“, „STB nechceme“ a podobne.

„Teraz budeme pochodovať so svetlami a zrkadlami. Rozsvieťme spoločne Prahu a nastavme zrkadlo politikom,“ povedal v prejave na úvod pochodu jeden z organizátorov. Za skandovania rôznych hesiel sa potom demonštranti presunuli ulicami Prahy na Staromestské námestie.

Demonštrácie ľudia obnovili po zverejnení reportáže serveru Seznam Zprávy. Reportéri skontaktovali syna premiéra, Andeja Babiša ml., ktorý tvrdil, že otcovi spolupracovníci ho odviezli na Krym a držali ho tam. Premiér Babiš to odmieta a tvrdí, že jeho syn trpí schizofréniou a novinári zneužili chorého človeka k pripravenej kampani proti nemu. Pre škandál opozícia požadovala hlasovanie o nedôvere vláde, ktoré vláda v piatok ustála.

58 debata chyba
Viac na túto tému: #protest #Andrej Babiš #demonštrácia