Polícia v súvislosti s Chášakdžího pozostatkami prehľadáva vilu

V súvislosti s prípadom novinára Džamála Chášakdžího, ktorého začiatkom októbra zavraždili na saudskoarabskom konzuláte v Istanbule, začala turecká polícia v pondelok prehľadávať vilu v meste Termal ležiacom na severozápade Turecka. Na mieste pracuje tím kriminalistov a do pátrania sú zapojené aj drony a policajné psy, informovala turecká agentúra Anadolu.

26.11.2018 13:03
Džamál Chášakdží Turecko Saudská arábia novinár Foto: ,
Podľa posledných informácií Chášakdžího telo rozsekali z dôvodu, že tak bolo jednoduchšie ho následne rozpustiť v kyseline.
debata

Niektoré turecké médiá podľa agentúry AP uvádzajú, že polícia pátra po telesných pozostatkoch zavraždeného novinára, ktorý vo svojich novinových článkoch kritizoval najmä saudskoarabského korunného princa Muhammada bin Salmána. Bezprostredne po začiatku pondelkovej policajnej operácie však nebolo jasné, komu prehľadávaná vila patrí.

Podľa Denníka Yeni Šafak blízkeho vláde sa vyšetrovatelia sústreďujú na záhradu luxusnej vily, kde by mohli byť pochované pozostatky novinára.

Džamál Chášakdží žil v dobrovoľnom exile v USA a písal pre denník The Washington Post. Zmizol 2. októbra po tom, ako vošiel do priestorov saudskoarabského konzulátu v Istanbule.

Rijád pôvodne tvrdil, že novinár konzulát opustil. Saudskoarabská prokuratúra však neskôr oznámila, že bol zámerne zavraždený. V súvislosti s vraždou dosiaľ Rijád obvinil 11 osôb a ďalšie vyšetruje.

debata chyba
Viac na túto tému: #Džamál Chášakdží