Pápež sa obul do LGBTI. Homosexualitu označil za módnu záležitosť

Pápež označil homosexualitu za módnu záležitosť. V cirkevných radoch si ľudí "s týmto hlboko zakoreneným sklonom" mať nepraje.

02.12.2018 09:56
pápež Foto: ,
Pápež František počas audiencie dobrovoľníkov zo Sardínie vo Vatikáne.
debata (35)

Hlava katolíckej cirkvi, ktorá sa inak vyslovuje proti diskriminácii homosexuálov a lesbičiek, to podľa nemeckého týždenníka Der Spiegel uviedla v rozhovore pre knihu Fernanda Pradu La fuerza de la vocación (Sila poslania), ktorá vyjde v niekoľkých jazykoch v pondelok. František tak sklamal veriacich z radov homosexuálov, ktorí dúfali, že by tento pápež mohol dať impulz pre zmenu katolíckej vierouky.

Prítomnosť homosexuálov v radoch kléru je podľa Františka „veľmi vážnu záležitosťou“. Pápež sa domnieva, že by do cirkevných seminárov a cirkevných rádov prístup mať nemali, pretože je vraj „chybou“ veriť, že účasť homosexuálov na kňazskej výučbe „nie je až tak strašná“. „Tento druh lásky nie je zlučiteľný s kňazským spôsobom života,“ hovorí pápež v knihe.

Už v lete František vysvetlil, že homosexuálne páry pre neho nepredstavujú rodinu. Ľudia vraj teraz hovoria o rôznych formách rodiny, ale rodinou podľa božieho obrazu sú len muž a žena. Pápež tiež na Fóre katolíckych rodín pochválil tie ženy a mužov, ktorí odpúšťajú svojim neverným manželom a manželkám a čakajú, až sa ich partneri vrátia späť. „Je to svätosť, ktorá všetko odpúšťa z lásky,“ povedal zástupca Ježiša Krista na zemi.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #cirkev #homosexualita