V Gruzínsku zadržali šiestich Ukrajincov, rastú obavy z politického násilia

Pri špeciálnej operácii v hlavnom meste Gruzínska zadržali v noci zo soboty na nedeľu príslušníci bezpečnostných síl šiestich občanov Ukrajiny a jedného Gruzínca. Počas prehliadky boli u nich údajne nájdené strelné zbrane a munícia. Informoval o tom v pondelok s odvolaním sa na informácie gruzínskeho ministerstva vnútra regionálny spravodajský server Kavkazskij uzel.

03.12.2018 14:58
debata (19)

Podľa predstaviteľov ministerstva vnútra boli počas prehliadok u zadržaných nájdené pištole typu Makarov a značky Beretta, ako aj iné, podomácky vyrobené strelné zbrane a munícia.

Zadržaní sú podozriví z nedovoleného ozbrojovania a na základe zistení polície prileteli do Gruzínska 27. novembra.

Podľa informácií agentúry Interpressnews „ministerstvo vnútra a štátna bezpečnostná služba momentálne zisťujú, či by zadržanie občanov Ukrajiny a občana Gruzínska mohlo súvisieť s terajším politickým vývojom v krajine (prezidentské voľby)“.

Zadržaný občan Gruzínska Luka Čchetia je bývalým príslušníkom gruzínskej armády a taktiež bojovníkom ukrajinského provládneho práporu „Donbas“. Uviedol to Kavkazskij uzel s odvolaním sa na zistenia spravodajského servera Novosti-Gruzija.

Príbuzní dávajú podľa gruzínskeho verejnoprávneho vysielača GPB zadržanie Čchetiu do súvisu s jeho politickými aktivitami. „Ešte do volieb bol veľmi aktívny na sociálnych sieťach a publikoval také statusy, ktoré sú pre vládu neprijateľné“, citoval podľa servera Kavkazskij uzel kanál GPB Čchetiovu sestru.

Približne 25-tisíc ľudí v nedeľu protestovalo v gruzínskej metropole Tbilisi proti výsledkom tohtotýždňových prezidentských volieb, ktoré vyhrala nezávislá kandidátka s podporou vládnej strany Salome Zurabišviliová.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Gruzínsko