Indonézske úrady našli 16 tiel obetí nedeľňajšieho útoku papuánskych povstalcov

Indonézske bezpečnostné zložky našli telá 16 obetí nedeľňajšieho útoku papuánskych separatistov v provincii Západná Papua. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP odvolávajúca sa na armádu.

06.12.2018 06:58
papua, povstalci, útok Foto: ,
Indonézsky vojaci nesú rakvu s jedným zo zabitých počas útokov povstalcov.
debata (3)

Útok, ktorý si vyžiadal životy stavebných robotníkov, bol jeden z najhorších v nepokojnej indonézskej provincii Západná Papua za posledné roky. Telá podľa armády prevezú do mesta Timika z odľahlého okresu Nduga, hornatého regiónu, kde k útoku došlo.

Obete ešte neidentifikovali a ozbrojené zložky neposkytli informácie o tom, akým spôsobom boli usmrtené. Podľa jedného svedka separatisti zabili najmenej 19 ľudí, pričom niektorých popravili zastrelením alebo im podrezali hrdlá. Miestne médiá hovorili o 24 až 31 obetiach.

Región Papua na východe krajiny je považovaný za baštu separatistov, ktorí sa vzpierajú indonézskej vláde už takmer 50 rokov.

Indonézska vláda vedie v snahe spacifikovať nepokojnú provinciu už niekoľko desaťročí politiku osídľovania Papuy osadníkmi z Jávy a iných častí Indonézie, a zároveň intenzívne investuje do rozvoja miestnej infraštruktúry.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #povstalci #Papua