USA uvalili ďalšie protiruské sankcie

Americké ministerstvo financií v stredu oznámilo, že uvalilo sankcie na 15 príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky za ich úlohu pri zasahovaní do prezidentských volieb v USA v roku 2016 a počítačový útok voči Svetovej antidopingovej agentúre (WADA). Informovala o tom agentúra AFP.

19.12.2018 21:02
debata (121)

Sankcie Washington uvalil aj na dvoch príslušníkov Hlavnej správy rozviedky (GRU) Generálneho štábu Ozbrojených síl Ruskej federácie Anatolija Čepigu a Alexandra Miškina, ktorí sa podľa ministerstva pokúsili v Británii otráviť bývalého dvojitého ruského špióna Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Juliju.

Na zoznam sankcií rezort zaradil aj dve osoby a tri spoločnosti naviazané na ruskú agentúru obvinenú zo snahy manipulovať s americkou verejnou mienkou.

USA zároveň do 30 dní zrušia sankcie uvalené predtým na tri firmy ruského miliardára Olega Deripasku.

„Spojené štáty budú naďalej spolupracovať so zahraničnými spojencami a partnermi na prijatí kolektívnych opatrení na odradenie a obranu pred trvalou zlomyseľnou činnosťou Ruska, jeho zástupcov a spravodajských služieb,“ vyhlásil americký minister financií Steven Mnuchin.

USA doteraz podľa vlastných údajov uvalili sankcie na viac ako 270 osôb a firiem spriaznených s Ruskom, pripomenula agentúra DPA.

Najnovší americký sankčný zoznam nájdete tu.

121 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #sankcie #protiruské sankcie