Z vraždy Škandinávok v Maroku sú podozriví islamisti

Z vraždy dvoch škandinávskych žien v pohorí Vysoký Atlas v Maroku - 24-ročnej Dánky Louisy Vesteragerovej Jespersenovej a 28-ročnej Maren Uelandovej z Nórska - sú podozriví islamisti. Informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na zdroj blízky vyšetrovaniu.

19.12.2018 22:35
maroko, atlas, vražda Foto:
Miesto v pohorí Vysoký Atlas v Maroku, kde zrejme islamisti popravili dve škandinávske ženy.
debata (35)

„Radikálny islam nie je vylúčený vzhľadom na profil zadržaného podozrivého a troch hľadaných mužov,“ povedal zdroj. Dodal, že jednej zo žien páchatelia odrezali hlavu.

Ministerstvo vnútra spočiatku tvrdilo, že ženy mali rezné rany na krku.

Telá zavraždených žien sa našli v pondelok v odľahlej, izolovanej oblasti v pohorí Vysoký Atlas desať kilometrov od turistickej dedinky Imlíl.

Jeden z podozrivých bol zadržaný v utorok v meste Marrákeš nachádzajúcom sa približne 60 kilometrov severne od Imlílu. Zvyšní traja boli identifikovaní, ale zatiaľ sú na úteku.

Podľa miestnych médií, na ktoré sa odvoláva agentúra AP, mal väzby na extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS). Prokuratúra v hlavnom meste Rabat vo vyhlásení zverejnenom v stredu uviedla, že zadržaný muž bol členom teroristickej skupiny, ktorú však nemenovala.

Obe zavraždené ženy študovali na univerzite v južnom Nórsku a plánovali mesiac spoločne cestovať.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Maroko #islamisti