Letisko Gatwick obnovuje po chaose s dronmi prevádzku

Prevádzka na londýnskom letisku Gatwick bola v piatok v obmedzenom rozsahu znova obnovená po tom, čo v stredu nad letiskovou plochou zaznamenali prelet dvoch dronov. Informovala o tom agentúra AP.

21.12.2018 10:17
britania letisko gatwick londyn Foto: ,
Pasažieri čakajú na londýnskom letisku Gatwick.
debata (5)

„Letisková dráha je momentálne opäť dostupná a sú plánované vzlety aj pristátia obmedzeného počtu lietadiel“, uviedli vo svojom vyhlásení predstavitelia letiska. Zároveň však upozornili cestujúcich, aby si ešte pred odchodom na letisko skontrolovali stav svojho letu, keďže mnohé budú „omeškané, prípadne zrušené“.

Letovú prevádzku na Gatwicku zastavili v stredu večer krátko po 21.00 h miestneho času (22.00 h SEČ) po tom, ako nad letiskovou plochou zaznamenali dva drony.

Po dronoch a ich operátorovi pátrajú policajti z dvoch policajných oddelení v grófstvach Surrey a Sussex, okolie prehľadáva aj vrtuľník. Stroje však zostreliť nechceli, pretože sa obávali rizika zatúlaných guliek.

Opatrenie pocítili desiatky tisícok pasažierov. Frustrovaní cestujúci museli v čase nadchádzajúcich vianočných a novoročných sviatkov a prázdnin čakať v lietadlách, ktoré zostali na vzletových dráhach. Vedenie Gatwicku sa ešte v stredu cestujúcim za vzniknuté komplikácie ospravedlnilo, ale zdôraznilo, že bezpečnosť je v tejto súvislosti prioritou.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Veľká Británia #letisko #drony #Gatwick