Rusi potvrdili smrť posádky Antonova v Afrike

Ruské veľvyslanectvo v Konžskej demokratickej republike (KDR) potvrdilo v piatok smrť trojčlennej ruskej posádky lietadla typu Antonov An-26, ktoré sa zrútilo v krajine vo štvrtok.

21.12.2018 19:45
antonov Foto: ,
Ruský stroj Antonov AN-26.
debata (46)

„Bohužiaľ, môžem potvrdiť, že členovia posádky lietadla, ktoré havarovalo vo štvrtok, boli ruskí štátni príslušníci. Ich telá previezli do márnice v Kinshase,“ povedal pre agentúru TASS ruský veľvyslanec v KDR Alexej Sentebov.

Veľvyslanec predtým uviedol, že na palube stroja, ktorý prevážal volebné materiály do provincie Kasai, sa podľa nepotvrdených informácií nachádzalo 23 ľudí vrátane trojčlennej ruskej posádky.

Stroj spoločnosti Gomair sa zrútil 35 kilometrov od konžskej metropoly Kinshasa, keď sa chystal na pristátie.

Agentúra AFP s odvolaním sa na svoje zdroje ešte skôr informovala, že pri havárii lietadla zahynulo šesť ľudí – päť členov posádky a jeden cestujúci. K nehode vraj došlo počas nepriaznivého počasia.

Stroj sa vracal do Kinshasy z mesta Tshikapa, kam dopravil volebné materiály, povedal pre AFP hovorca volebnej komisie. Prezidentské a parlamentné voľby v KDR sú po viacnásobnom odklade naplánované na nedeľu.

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Antonov #zrútenie lietadla #Konžská demokratická republika