Vo viedenskom kostole lupiči napadli a zviazali piatich mníchov

Päť mníchov utrpelo zranenia, vrátane jedného vážneho, pri lúpeži v kláštornom kostole na predmestí Viedne. Vo štvrtok o tom vo vyhlásení informovala rakúska polícia.

27.12.2018 20:45
Rakúsko Viedeň kostol incident polizei polícia Foto: ,
Policajti po útoku pred kostolom vo Viedni.
debata (19)

Dvaja podozriví prepadli kostol na severnom viedenskom predmestí Floridsdorf okolo 13.30 h, zviazali mníchov a niekoľko hodín ich zadržiavali, potom z miesta činu ušli. Obete lúpeže našli policajti o 16.17 h, uviedla tlačová agentúra AFP. Napadnutí mnísi sú vo veku od 56 do 68 rokov. Útočníci, ktorí mali podľa rakúskej polície „cudzí prízvuk“, napadli najskôr len najstaršieho z mníchov, ostatní štyria mu prišli na pomoc, no páchatelia ich aj tak všetkých premohli, informovala polícia.

„Zatiaľ vieme, že najmenej jeden z podozrivých žiadal peňažnú hotovosť a cennosti. Presný motív zločinu nie je ešte známy. Ale vylučujeme prípadný teroristický motív,“ vysvetlila polícia a dodala, že spustila rozsiahlu pátraciu akciu s cieľom zatknúť podozrivých.

Pri inom incidente museli úrady vo štvrtok už skôr po vyhrážke bombou evakuovať viedenský Dóm svätého Štefana, ale o hodinu ho znovu otvorili, keďže žiadna bomba sa nenašla.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #lúpež #kostol #Viedeň #prepadnutie