Palestínčan dostal 18 rokov väzenia za dobodanie Britky

Izraelský súd poslal na 18 rokov do väzenia 59-ročného Palestínčana za vraždu mladej Britky. Dobodal ju vlani v električke na smrť. Prípad nebol posudzovaný ako terorizmus, ale ako čin duševne postihnutého človeka.

31.12.2018 13:56
debata (3)

Džamíl Tamímí dobodal vlani v apríli dvadsaťjedenročnú Hannah Bladonovú, keď išla v Jeruzaleme do kostola. V Izraeli bola v rámci výmenného študentského programu. Tamímí si ju vyhliadol náhodne a vo chvíli, keď Bladonová uvoľnila svoje miesto staršej žene.

„Nebol to teroristický incident, bola to hrozná vražda spáchaná duševne chorým človekom,“ povedal dnes žalobca, keď vysvetľoval, prečo nebol vynesený doživotný trest.

Podľa obhajcu Tamímí zaútočil v záchvate hnevu, ktorému prepadol, keď mu syn povedal, že by mal radšej zostať na psychiatrii, než žiť s rodinou. „Prinútilo ho to k útoku nožom v nádeji, že ho zastrelia,“ povedal Tamímího právnik.

Rodina Bladonovej považuje verdikt za príliš zhovievavý. „Z hľadiska rodiny je jedno, či to bol teroristický útok alebo jednoducho ďalšia šialená vražda. Čakali, že vrah strávi zvyšok života za mrežami,“ povedal právny zástupca príbuzných Bladonovej.

Tamímí povedal po vynesení rozsudku, že by radšej bol na mieste Bladonovej. „Nechcel som ju zabiť, neviem, ako sa to stalo,“ povedal.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Palestína #vražda #dobodanie