69-ročná senátorka Warrenová má záujem ísť do prezidentských volieb 2020

Americká senátorka za Demokratickú stranu Elizabeth Warrenová oznámila svoj záujem uchádzať sa vo voľbách v roku 2020 o post prezidenta Spojených štátov. Informovala o tom agentúra DPA.

31.12.2018 18:27
Elizabeth Warrenová Foto: ,
Elizabeth Warrenová
debata

Warrenová (69) tiež ustanovila komisiu, ktorá má preskúmať, aké šance by v súboji o post šéfky Bieleho domu mala. Stala sa tak prvou známou demokratkou, ktorá verejne ohlásila zámer kandidovať v budúcich prezidentských voľbách.

Warrenová podľa vlastných slov ako politička vždy bojovala za práva strednej triedy, pričom naznačila, že aj ako prezidentská kandidátka bude naďalej obhajovať práva pracujúcich, ktorí majú priemerné mzdy, menšín či rodín.

„Každý v Amerike by mal mať právo poctivo pracovať, hrať podľa rovnakých pravidiel a postarať sa o seba a svojich blízkych,“ napísala Warrenová na svojej webovej stránke, pričom dodala, že za to dlhé roky bojuje. Preto aj založila komisiu, ktorá má preskúmať jej šance uspieť v prezidentských voľbách v roku 2020.

Ďalšími známymi osobnosťami, ktoré by sa v primárkach mohli uchádzať o nomináciu na post prezidenta USA, sú bývalý viceprezident Joe Biden, či nezávislý senátor Bernie Sanders, ktorý v primárkach v roku 2016 prehral súboj o demokratickú nomináciu s Hillary Clintonovou.

debata chyba
Viac na túto tému: #americké voľby