Útok na železničnej stanici v Manchestri vyšetrujú ako terorizmus

Útok nožom na železničnej stanici Victoria v centre anglického mesta Manchester, pri ktorom v pondelok utrpeli traja ľudia vrátane policajta bodné zranenia, vyšetrujú ako prípad súvisiaci s terorizmom. Potvrdila to v utorok tamojšia polícia.

01.01.2019 08:00 , aktualizované: 15:18
Britain Stabbing Foto: ,
Útok nožom na železničnej stanici Victoria v centre anglického mesta Manchester, pri ktorom v pondelok utrpeli traja ľudia vrátane policajta bodné zranenia, vyšetrujú ako prípad súvisiaci s terorizmom.
debata (35)

Po útoku, ktorý sa odohral krátko pred 21.00 h miestneho času (22.00 h SEČ), zadržali 25-ročného muža pre podozrenie z pokusu o vraždu. Podľa svedkov pri svojom čine kričal islamské heslá. Na mieste našli dva nože, pričom policajti aktuálne prehľadávajú byt vo štvrti Cheetham Hill, informuje ďalej televízia Sky News.

Zástupcovia polície na utorkovom brífingu zdôraznili, že motív činu zatiaľ nie je jasný. Doposiaľ tiež nepotvrdili, či je podozrivý britským občanom.

Tri obete previezli do neďalekej nemocnice vo vážnom stave, ich zranenia však podľa správ nie sú život ohrozujúce. Páchateľ bodol ženu a muža, oboch päťdesiatnikov, do brušnej oblasti, pričom žena má aj zranenia tváre.

Seržant dopravnej polície utrpel bodné zranenie pleca, po ošetrení ho už z nemocnice prepustili.

Dopravnú políciu privolali na stanici Victoria po tom, ako tam viacero svedkov videlo na jednom z nástupísk muža držiaceho dlhý nôž.

Podľa jedného zo svedkov, producenta televízie BBC Sama Clacka, útočníka spacifikovalo „šesť alebo sedem“ policajtov, ktorí použili aj paralyzér a paprikový sprej. Muž podľa Clacka kričal „Alah“ a mal povedať, že „pokiaľ budete pokračovať v bombardovaní týchto krajín, toto sa bude diať ďalej“.

Novoročný ohňostroj v Manchestri sa na námestí Albert Square konal neskôr za „zvýšených bezpečnostných opatrení“, uviedla Sky News.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #manchester