Pápež František v novoročnom posolstve zdôraznil úlohu matiek

Pápež František vo svojom novoročnom posolstve upozornil v utorok veriacich na úlohu matky, ktorej osobný príklad a objatie je najlepšou protilátkou v dnešnom nesúvislom svete osamelosti a utrpenia. Informovala o tom agentúra AP.

01.01.2019 16:35
pápež františek, Foto: ,
Pápež František.
debata (1)

Svätý Otec na Nový rok slúžil omšu pri príležitosti sviatku Panny Márie Bohorodičky, v rámci ktorej predniesol i posolstvo k Svetovému dňu pokoja.

Pápež vo svojej kázni katolíkov vyzval, aby sa dali viesť – ako sú deti vedené matkami. „Svet, ktorému pri očakávaniach smerom do budúcnosti chýba pohľad matky, je krátkozraký,“ povedal.

Takýto svet podľa neho môže zvýšiť zisky, no utrpia medziľudské vzťahy. „Budeme žiť v tom istom dome, ale nie ako bratia a sestry,“ povedal. „Musíme sa od matiek naučiť, že hrdinstvo preukazujeme schopnosťou dávať samých seba, silou v spolucítení a múdrosťou v pokore,“ pokračoval František.

Rok 2019 nasleduje po roku, v ktorom pápež musel čeliť globálnemu škandálu ohľadom sexuálneho obťažovania v katolíckej cirkvi, pripomína AP. V pondelok zase náhle odstúpil vatikánsky hovorca Greg Burke a jeho zástupkyňa Paloma Garcíová. Pápežovi chcú v období zmien umožniť vymenovať nový tím, napísala agentúra Reuters.

Pápež nedávno dôkladne zreorganizoval mediálnu prácu Vatikánu, keď prepustil dlhodobého šéfredaktora vatikánskych novín L'Osservatore Romano so 150-ročnou históriou a vymenoval nového riaditeľa pre obsah všetkých vatikánskych médií.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František