Voči podozrivému z útoku v Manchestri uplatnili zákon o duševnom zdraví

Jediného podozrivého z pondelkového útoku nožom na železničnej stanici v centre anglického mesta Manchester vzali do väzby na základe britského zákona o duševnom zdraví. Oznámila to polícia grófstva Veľký Manchester, ktorej vyhlásenie priniesla v stredu tlačová agentúra AP.

02.01.2019 10:12
Británia, Manchester, polícia, police. útok Foto: ,
Britská polícia sa domnieva, že muž, ktorý na Silvestra dobodal na železničnej stanici v Manchestri troch ľudí, trpí psychickou chorobou. Foto z miesta činu, Victoria Station.
debata (18)

Rozhodnutie o uplatnení tohto zákona voči nemenovanému 25-ročnému mužovi, ktorého zadržali na mieste činu, boli prijaté po zhodnotení jeho stavu zdravotníkmi. Zadržaného útočníka vyšetril lekár, ktorý vyjadril pochybnosti o mužovom psychickom zdraví.

Polícia útok zo silvestrovského večera vyšetruje ako prípad terorizmu. Podľa jej vyjadrenia vyšetrovanie pokračuje, pričom sa nepredpokladá, že by boli do útoku zapojené aj iné osoby.

Pri útoku na železničnej stanici Victoria v Manchestri utrpeli bodné zranenia traja ľudia vrátane seržanta dopravnej polície. Dvaja zranení sú naďalej hospitalizovaní, podľa predošlých správ však ich životy neboli ohrozené. Svedkovia incidentu uviedli, že útočník vykrikoval islamsko-extrémistické slogany.

Stupeň ohrozenia Británie terorizmom zostáva na druhom najvyššom stupni, ktorý označuje situáciu za „vážnu“. Atentát je tak podľa spravodajcov „vysoko pravdepodobný“.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #teroristický útok #manchester #útok nožom