Na muža vrážajúceho autom do ľudí v Nemecku vydali zatykač

Nemecké orgány vydali zatykač na 50-ročného muža z mesta Essen, ktorý je po útokoch autom na viacerých miestach v Porúrí podozrivý z viacnásobného pokusu o vraždu. Vyplýva to zo stredajších vyhlásení polície a prokuratúry, o ktorých informovala tlačová agentúra DPA.

02.01.2019 14:11
debata (3)

Predpokladá sa, že uvedený muž, ktorého sa podarilo zadržať, opakovane nasmeroval svoje auto do skupín ľudí oslavujúcich príchod nového roka v mestách Bottrop a Essen, k čomu ho motivovala nenávisť voči cudzincom. Podľa aktuálnych údajov zranil celkove osem ľudí, pričom jedenému z nich spôsobil ťažké zranenia.

Polícia a prokuratúra hodnotia konanie nemenovaného Nemca počas silvestrovskej noci ako „cielený útok“. Minister vnútra spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko Herbert Reul po prvých výsluchoch zadržaného uviedol, že muž konal „s jasným úmyslom zabíjať cudzincov“.

Medzi zranenými osobami boli Sýrčania a Afganci. Jedna žena zo Sýrie vo veku 46 rokov utrpela život ohrozujúce zranenia, uviedla agentúra AP. Pred policajtmi, ktorí ho prišli zadržať, sa podozrivý vyjadroval nepriateľsky voči cudzincom. Sú tiež náznaky, že v minulosti podstúpil liečbu duševného ochorenia, dodala AP.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Nemecko