Nemecká krajná pravica založila po útoku azylantov pouličnú hliadku

Skupinu občianskej sebaobrany založili príslušníci krajnej pravice v bavorskom meste Amberg po tom, ako cez víkend štyria žiadatelia o azyl napadli okoloidúcich. Na základe štvrtkového vyhlásenia predstaviteľov miestnej samosprávy o tom informovala agentúra AFP.

03.01.2019 19:42
debata (72)

Na fotografiách zverejnených na internete neonacistickou Národnodemokra­tickou stranou Nemecka (NPD) je vidieť štyri osoby, oblečené v červených ochranných vestách. Ich cieľom by malo byť vytvorenie „bezpečných zón“ nie len na uliciach mesta, ale aj pred miestnym azylovým centrom.

„Mám pochopenie pre pocit ohrozenia, ktorý vidím v reakciách niektorých obyvateľov mesta, avšak nenávisť a hrozby násilím prichádzajúce z celej krajiny, sú už za mierou únosnosti“, vyhlásil na margo zverejnených fotografií starosta Ambergu Michael Cerny.

Polícia zadržala štyroch mužov pôvodom z Afganistanu a Iránu v sobotu po tom, ako údajne pod vplyvom alkoholu zaútočili na skupinu okoloidúcich a spôsobili im ľahké zranenia.

Prípad v krajine oživil už dlhodobo prebiehajúcu celospoločenskú diskusiu o imigrácii, integrácii a kriminalite, súvisiacu najmä s masovým príchodom viac ako milióna žiadateľov o azyl od roku 2015.

72 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #hliadky #krajná pravica #migranti #azylanti