Vo vlaku pri Londýne dobodali muža, zatkli dvoch podozrivých

Britská polícia zadržala v sobotu ráno dve podozrivé osoby v súvislosti s piatkovým útokom, pri ktorom páchateľ ubodal 51-ročného muža v prímestskom vlaku juhozápadne od Londýna. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

04.01.2019 20:56 , aktualizované: 05.01.2019 11:06
debata (59)

Britská dopravná polícia uviedla, že podozrivého z tohto činu sa podarilo zadržať v anglickom meste Farnham. Druhou zadržanou osobou je 27-ročná žena, ktorá údajne útok podporovala.

Smrtiaci útok nožom sa odohral v grófstve Surrey, vo vlaku smerujúcom z mesta Guildford do Londýna. Páchateľ ubodal muža po zhruba trojminútovej hádke, a to pred očami jeho 14-ročného syna. Následne z vlaku vystúpil a zmizol.

Útok vo vlaku „za denného svetla“ vyvolal veľký rozruch. Británia pritom už niekoľko rokov zápasí s narastajúcim počtom trestných činov, pri ktorých je použitý nôž, pripomenula DPA.

Muž utrpel smrteľnú bodnú ranu a zomrel na mieste činu, spresnil webový portál The Independent.

„Bol to šokujúci a násilnícky útok, ktorý sa odohral vo vlaku za denného svetla,“ povedal Gary Richardson z dopravnej polície.

Páchateľ aj obeť do vlaku podľa Richardsona nastúpili v Guilforde. Príslušníci BTP pátrali v dedine Clandon, kde útočník údajne z vlaku vystúpil. Polícia vyzvala pasažierov, ktorí boli v čase vraždy vo vlaku, aby prípadnými informáciami pomohli vyšetrovaniu.

Incident si vyžiadal prerušenie vlakových spojení medzi Guilfordom a Effingham Junction – jednej zo zastávok na trase do londýnskej stanice Waterloo.

59 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Veľká Británia #dobodanie