Brexit nebude? Britský minister zahraničia Hunt to nevylúčil

Je možnosť, že Británia z Európskej únie neodíde. Vyhlásil to dnes britský minister zahraničia Jeremy Hunt. Podľa neho by takáto možnosť mohla nastať v prípade, že poslanci budúci týždeň odmietnu brexitovú dohodu, čo by mohlo viesť k ochromeniu krajiny.

11.01.2019 10:48
Jeremy Hunt Foto: ,
Šéf britskej diplomacie Jeremy Hunt.
debata (20)

Británia, ktorá je piatou najväčšou ekonomikou sveta, má z EÚ odísť 29. marca. Hrozí však, že pôjde o odchod neusporiadaný, pretože rozvodovú dohodu, ktorú s Bruselom dohodla premiérka Theresa Mayová, poslanci budúci týždeň pravdepodobne odmietnu.

"Pokiaľ bude táto dohoda odmietnutá, je pravdepodobnejšie, že sa vystavíme riziku brexitové paralýzy, a ak to nastane, nikto nevie, čo by sa mohlo stať. Veľké riziko a obavy ľudí spočívajú v tom, že v skutočnosti nedostojíme tomu, pre čo ľudia hlasovali , "povedal Hunt televízii Sky News.

V inom rozhovore Hunt poznamenal, že parlament, v ktorom vládna Konzervatívna strana nemá väčšinu, pravdepodobne nepripustí, aby krajiny z EÚ odišla bez dohody. „Myslím, že teraz sa javí oveľa menej pravdepodobné, že by parlament pripustil výsledok bez dohody,“ povedal Hunt BBC.

VIDEO: Rastislav Káčer, niekdajší veľvyslanec Slovenska v USA a Maďarsku, vo videu TV Pravda hovorí, že pravdepodobnosť, že brexit sa neudeje, sa každým dňom zvyšuje.

Video
20 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #Veľká Británia #Brexit