Počas prebiehajúcej protiteroristickej operácie v Katalánsku zatkli už 17 ľudí

Polícia v španielskom regióne Katalánsko zatkla v utorok počas prebiehajúcej protiteroristickej operácie už 17 ľudí vrátane piatich predpokladaných členov extrémistickej islamistickej bunky. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie úrady.

15.01.2019 12:25 , aktualizované: 17:49
debata (3)

Okrem väzieb na teroristov sú zadržané osoby podozrivé aj z krádeží, pašovania drog a iných zločinov, uviedla katalánska polícia Mossos d'Esquadra. Doplnila, že v katalánskej metropole Barcelona a jej okolí prehľadala šesť miest.

Katalánsky minister vnútra Miquel Buch informoval, že päť osôb podozrivých z členstva v extrémistickej bunke pochádza z Alžírska.

„Boli odhodlaní uskutočniť útok, ale nemali dostatočnú kapacitu,“ dodal Buch.

Okrem týchto osôb zatkla španielska polícia v meste Málaga ležiacom na juhu krajiny 27-ročného Maročana podozrivého z napojenia na teroristickú organizáciu Islamský štát (IS). Muž podľa polície používal niekoľko profilov na sociálnych sieťach, kde okrem svojich násilníckych názorov vyjadroval oddanosť IS.

Hovorkyňa katalánskej polície uviedla, že sa očakáva ďalšie zatýkanie v súvislosti s možným terorizmom, krádežami, pašovaním drog a ďalšími trestnými činmi a že na operácii sa zúčastňuje vyše 100 agentov.

Zatýkanie nariadil vyšetrujúci sudca zo španielskeho Národného súdu, ktorý má na starosti vyšetrovanie prípadov súvisiacich s terorizmom, dodala polícia.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Katalánsko #protiteroristická operácia