Na ruskom Ďalekom východe sa zrazili stíhačky Su-34

Ruským záchranárom sa podarilo nájsť a vyslobodiť živú posádku jedného z dvoch stíhacích bombardérov typu Su-34, ktoré sa po vzájomnej zrážke zrútili na ruskom Ďalekom východe. Osud posádky druhého stroja je zatiaľ neznámy. Informovala o tom agentúra AP.

18.01.2019 09:50 , aktualizované: 12:01
debata (242)

Už niekoľko hodín po incidente sa záchranárom podarilo nájsť v mori na záchrannom člne jedného z pilotov. Ten bol následne napriek studenému a silnému vetru úspešne vyzdvihnutý a odvezený do bezpečia pomocou vrtuľníka. Neskôr bol za rovnakých podmienok zachránený aj druhý pilot daného stroja.

„Z predbežných zistení vyplýva, že k havárii došlo nad Tatárskym prielivom. Neďaleko dediny Neľma v Sovietskoga­vanskom okrese Chabarovského kraja sa z radarov stratili dve Su-34. Predpokladáme, že sa zrazili vo vzduchu,“ uviedol pre agentúru TASS nemenovaný zdroj z prostredia miestnych ozbrojených síl.

Predstavitelia ruského ministerstva obrany na margo incidentu vyhlásili, že stíhačky sa zúčastňovali na cvičnom lete a na palube nemali žiadne rakety.

Su-34 je stíhací bombardér ruskej výroby, ktorý je primárne určený na protizemné útoky, avšak môže sa zúčastniť aj vzdušného boja.

242 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ďaleký východ #stíhačky #Su-34