Madridskí taxikári blokujú vstup na veľtrh, ich štrajk stále pokračuje

Niekoľko tisíc taxikárov zablokovalo so svojimi autami v Madride prístup do areálu výstaviska, kde má dnes za účasti kráľa začať 39. ročník medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu (Fitur). Niektorí z nich tiež zapálili kontajnery, informoval denník La Vanguardia. Taxikári protestujú proti podmienkam, ktoré navrhuje regionálna vláda pre fungovanie alternatívnych taxislužieb.

23.01.2019 10:49
uber, španielsko, štrajk Foto:
Vodiči taxíkov blokujú cestu v blízkosti madridského letiska v rámci protestov proti podmienkam, na ktorých sa regionálna vláda dohodla s alternatívnymi prepravnými aplikáciami.
debata (2)

Hovorca štrajkového výboru madridských taxikárov Saul Crespo v noci na dnes vyhlásil, že na „veľtrh Fitur neprejde ani Boh“, kým sa s regionálnou vládou taxikári nedohodnú. Areál veľtrhu leží neďaleko medzinárodného letiska Barajas a Fitur je jednou z najväčších akcií, ktorá sa v Madride každoročne usporadúva. Očakáva sa, že ho navštívi asi 250.000 ľudí. Veľtrh má trvať do nedele.

Madridskí taxikári štrajkujú od pondelka, keď sa pripojili k časovo neobmedzenému štrajku, ktorý začali v piatok ich kolegovia v Barcelone. Aj oni protestovali proti podmienkam na úpravu fungovania firiem s takzvanými prenajímanými autami s vodičom (VTC), kam sa radí napríklad Uber či Cabify. Katalánski taxikári sa ale v utorok s vládou tohto regiónu dohodli, dnes sa majú podľa denníka La Vanguardia rozhodnúť, či štrajk ukončia.

Dohoda katalánskych taxikárov s miestnou vládou sa ale nepáči miestnym zástupcom firiem Uber a Cabify, ktoré v reakcii na to pohrozili, že prestanú poskytovať svoje služby v Barcelone a okolí, v prípade, že dohoda nadobudne platnosť.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #protesty #taxikári #taxikár