V Belgicku zatkli dve osoby podozrivé z plánovania teroristického útoku

Belgické úrady zatkli dve osoby a obvinili ich z trestného činu plánovania teroristického útoku. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP s odvolaním sa na belgickú federálnu prokuratúru.

24.01.2019 20:56
polícia, Brusel Foto: ,
Policajti vo štvrti Molenbeek v Bruseli. Archívna snímka.
debata (4)

Hlavného podozrivého zatkli úrady v bruselskej štvrti Molenbeek a jeho údajného komplica neďaleko mesta Bruggy, uviedla prokuratúra.

Obaja boli obvinení „z podieľania sa na aktivitách teroristickej skupiny a trestného činu plánovania teroristického útoku“, povedal hovorca prokuratúry Eric Van Duyse. Dodal, že sa nepredpokladá, že podozriví plánovali „hromadný útok“, ale ďalšie podrobnosti neposkytol.

Podľa prokuratúry nie sú zatknuté osoby belgickej štátnej príslušnosti. Hlavný podozrivý žil v meste Liege. Tretieho podozrivého zatkla polícia v meste Leuven na východe Belgicka, po vypočutí ho však prepustili na slobodu.

V Molenbeeku žili prívrženci teroristickej organizácie Islamský štát, ktorí spáchali v novembri 2015 útoky v Paríži a zabili 130 ľudí. V samotnom Bruseli platia sprísnené bezpečnostné opatrenia po teroristických útokoch z marca 2016.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #Belgicko