Počet obetí výbuchu na poškodenom potrubí v Mexiku sa zvýšil na 107

Na 107 mŕtvych a 40 zranených stúpol počet obetí po minulotýždňovej mohutnej explózii a následnom požiari v okolí zlodejmi poškodeného palivového potrubia v strednej časti Mexika. Informovala o tom v piatok agentúra AFP.

25.01.2019 08:39
debata (1)

K výbuchu došlo minulý týždeň v piatok v blízkosti mesta Tlahuelilpan v štáte Hidalgo. Tragédiu údajne spôsobili zlodeji, ktorí navŕtali potrubie. Na miesto sa následne zbehli ľudia z okolia, aby si do prinesených nádob nabrali z vytekajúceho paliva. Mnohé obete boli natoľko spálené, že ich nebolo možné identifikovať.

Krádeže pohonných hmôt sú v Mexiku chronickým problémom. Takzvaný „huachicol“, ako sa kradnuté palivo nazýva, sa predáva za približne polovicu trhovej ceny, a škoda, ktorá jeho krádežami vznikla v roku 2017, sa odhaduje na tri miliardy dolárov.

K výbuchom pri nelegálnom odčerpávaní paliva z potrubia dochádza v Mexiku pomerne často vzhľadom na skutočnosť, že ide nebezpečný, avšak mimoriadne výnosný druh podnikania, do ktorého sú zapojené drogové kartely, ako aj skorumpovaní predstavitelia mexickej štátnej ropnej spoločnosti Pemex.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #potrubie #výbuch plynu