Nad ľadovcom v Taliansku sa zrazilo lietadlo s vrtuľníkom, zahynulo 7 ľudí

Talianski záchranári dnes našli šiestu a siedmu obeť piatkovej kolízie vrtuľníku a ľahkého lietadla nad talianskymi Alpami. Informoval o tom denník La Repubblica. Dvaja dnes nájdení mŕtvi sú Francúzi. Podľa piatkových informácií je medzi obeťami taliansky pilot helikoptéry a nemecký horský sprievodca, traja mŕtvi z paluby vrtuľníka neboli v deň nešťastia identifikovaní.

25.01.2019 18:13 , aktualizované: 26.01.2019 12:39
debata (9)

Dnes agentúra APA napísala, že to boli nemeckí štátni príslušníci. Prokuratúra z mesta Aosta vedie vyšetrovanie proti neznámej osobe pre neúmyselné zabitie niekoľkých ľudí.

Vrtuľník a malé lietadlo do seba narazili vo vzduchu v nadmorskej výške 3000 metrov nad ľadovcom Rutor, ktorý sa nachádza v severozápadnom regióne Val d'Aosta, neďaleko hranice s Francúzskom.

Mŕtveho Francúza našli záchranári dnes ráno päť desiatok metrov od trosiek v nadmorskej výške 2600 metrov.

Ku zrážke došlo zrejme tesne nad zemou. Vrtuľník, ktorý niesol šesť osôb, práve štartoval. Helikoptéry môžu oblasťou lietať len do 16.00. Kolízia sa odohrala krátko pred štvrtou hodinou.

Lietadlo s tromi osobami na palube, ktoré priletelo z francúzskeho zimného rezortu Megève, zhruba 30 kilometrov od miesta nešťastia, podľa denníka La Repubblica zase pristávalo.

Pristáť na ľadovci môžu iba vrtuľníky s povolením, a vyšetrovatelia preto overujú, či lietadlo neporušilo pravidlá bezpečnosti letu a či požiadalo o povolenie letu nad Talianskom.

V zime využívajú ľadovec Rutor heli-lyžiari, teda ľudia milujúci adrenalín, ktorí lyžujú alebo snowboardujú mimo vyznačených zjazdoviek a využívajú na to vrtuľníky. Na vrchol svahu sa dajú dopraviť práve helikoptérou, a nie lyžiarskym vlekom či sedačkovou lanovkou, dodala agentúra DPA.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #nehoda #zrážka