Zadržali Trumpovho exporadcu Rogera Stona

Agenti amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) zadržali Rogera Stona, bývalého poradcu amerického prezidenta Donalda Trumpa. Informovala o tom spravodajská televízia CNN.

25.01.2019 19:36
USA Trump Stone obžaloba zatknutie Foto: ,
Roger Stone počas konferencie American Priority Conference vo Washingtone.
debata (12)

Stona zadržali v meste Fort Lauderdale v americkom štáte Florida po tom, čo ho tzv. veľká porota obžalovala z marenia spravodlivosti, ovplyvňovania svedkov a lživej výpovede. Na súd by sa mal dostaviť v ešte v piatok.

K Stonovmu zatknutiu došlo na základe zistení tímu osobitného vyšetrovateľa Roberta Muellera, ktorý vyšetruje zasahovanie Ruska do amerických prezidentských volieb v roku 2016, ako aj kontakty ruských predstaviteľov s členmi Trupovho volebného tímu.

Roger Stone je vplyvným členom Republikánskej strany, ktorý je známy ako politický konzultant, lobista a stratég. Od 70. rokov sa podieľal na predvolebných kampaniach politikov ako Richard Nixon, Ronald Reagan, Jack Kemp, Bob Dole či Donald Trump.

V máji 2016 sa Stone stretol s ruským občanom, ktorý vystupoval pod pseudonymom Henry Greenberg. Ten mu ponúkol, že mu za dva milióny dolárov dodá kompromitujúce materiály na Trumpovu demokratickú protikandidátku v prezidentských voľbách Hillary Clintonovú.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #FBI #Donald Trump #Roger Stone