Vlaňajšiu tragickú nehodu lietadla v Káthmandu zapríčinila posádka

Za vlaňajšiu nehodu lietadla v nepálskom hlavnom meste Káthmandu, ktorá si vyžiadala 51 mŕtvych a 20 zranených, boli zodpovední piloti. Vyplýva to zo správy šesťčlennej vyšetrovacej komisie, o ktorej informovala v pondelok agentúra DPA.

28.01.2019 10:47
debata (3)

Lietadlo bangladéšskych aerolínií US-Bangla, letiace z bangladéšskej metropoly Dháka, havarovalo 12. marca 2018 počas pristávania na medzinárodnom letisku v Káthmandu. Po náraze do zeme začalo horieť.

Podľa 53-stranovej správy predloženej v nedeľu nepálskej vláde pilot a kopilot, obaja z Bangladéša, nepostupovali štandardne. „Pilot bol vystresovaný a emocionálne rozrušený, keďže mal pocit, že kolegyňa spochybnila jeho povesť,“ uviedli vyšetrovatelia.

Členovia posádky, ktorí nehodu neprežili, boli dezorientovaní a prestali zvládať situáciu, čo vyústilo do nehody. Medzi obeťami na životoch boli Bangladéšania, ale aj nepálski študenti a podnikatelia.

„Za haváriu boli zodpovední členovia posádky. Ministerstvo (cestovného ruchu) dalo pokyn na splnenie odporúčaní, ktoré vzišli z vyšetrovania,“ povedal šéf uvedeného rezortu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #piloti #nehoda lietadla