Pre falošné bombové hrozby v Rusku evakuovali vyše 55-tisíc ľudí

Vyše 55-tisíc ľudí bolo dnes pre bombové hrozby evakuovaných z bezmála dvoch stoviek objektov v Moskve a Moskovskej oblasti. Všetky varovania sa po prehliadkach dotknutých budov ukázali byť falošné, informovali ruské tlačové agentúry s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje.

05.02.2019 19:57
debata (3)

V samotnej ruskej metropole sa hrozby týkali 110 objektov a v oblasti okolo hlavného mesta viac ako 70. „Po prijatí informácií o hroziacich explóziách policajti a kynológovia preskúmali v Moskve a v Moskovskej oblasti okolo 200 objektov. Ani v jednom prípade sa informácie nepotvrdili,“ citovala agentúra TASS nemenovaný bezpečnostný zdroj.

Anonymné informácie o príprave výbušných zariadení nepochádzali z telefonátov, ale boli rozoslané elektronickou poštou. Bomby podľa nich mali byť uložené v školách, v nemocniciach, v obchodných centrách a v kancelárskych budovách.

Podľa zdroja agentúry TASS hrozby boli odoslané zo zahraničných IP adries, a to vrátane Ukrajiny. TASS pripomenul, že minulý týždeň zaznamenala Moskva podobnú vlnu falošných správ o nastražení výbušnín vo verejných objektoch s veľkou koncentráciou ľudí, vrátane kín a obchodných stredísk. Takéto vyhrážky podľa agentúry prichádzajú zo zahraničia už druhý týždeň aj do ďalších častí Ruska. Ani jedna hrozba sa nepotvrdila.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #evakuácia #bombová hrozba