Spachtoš Trump sa stal miláčikom internetu

Jedenásťročný Joshua Trump, ktorého jeho menovec prezident Donald Trump pozval ako hosťa do Kongresu USA na svoj prejav o stave únie, sa stal miláčikom sociálnych sietí. Počas 82 minút dlhého prezidentovho prejavu, ktorý bol za posledných päťdesiat rokov tretí najdlhší, totiž zaspal.

06.02.2019 17:19
Melania Trumpová, Joshua Trump, Foto: ,
Melania Trumpová a jej hostia v Kongrese USA. Grace Elineová (v strede) a šiestak Joshua Trump (vpravo).
debata (11)

Šiestaka Trumpa šéf Bieleho domu pozval, pretože chlapec sa kvôli svojmu priezvisku stal terčom šikanovania. Školákova matka Megan Trumpová uviedla, že syna dokonca odhlásili zo školy a vyučovali rok doma, lebo Joshua kvôli tomu stratil chuť do života. Šikanou Joshua podľa matky trpel aj v školskom autobuse, kde si ho skupinka spolužiakov neustále doberala. Rodičia ho preto prihlásili na inú školskú linku, ale jeho meno sa prevalilo hneď počas prvej jazdy.

Joshua novinárom povedal, že svoje priezvisko kvôli šikanovaniu vôbec nemá rád. Rodina dokonca uvažovala, že chlapcovi priezvisko zmení. Britský denník The Daily Telegraph poznamenal, že škola vyzvala učiteľa, aby chlapca neoslovovali priezviskom, a tiež potrestala päť žiakov, ktorí malého Trumpa najviac prenasledovali. Tí sa za svoje správanie ospravedlnili.

Biely dom sa kvôli chlapcovému osudu rozhodol školáka pozvať na prezidentov prejav, počas ktorého Joshua sedel takmer vedľa prvej dámy Melanie Trumpovej. Pred Kongres prezident predstúpil v utorok o 21:00 miestneho času (streda 03:00 SEČ) a hovoril skoro hodinu a pol, takže podľa užívateľov twitteru bolo pochopiteľné, že chlapca dostihla únava a zaspal. Získal si tak početné zástupy fanúšikov.

Rad príspevkov na twitteri uvádza, že Joshuov prístup k prejavu je presne taký, aký zaujala väčšina ľudí. Očividní kritici súčasného republikánskeho prezidenta potom v tweety konštatovali, že Joshua je ich najobľúbenejší Trum­p.

Chlapec z Wilmingtonu v štáte Delaware nie je v príbuzenskom vzťahu s prezidentovou rodinou. V krátkom vyhlásení sa ešte píše, že chlapec má záujem o vedu, umenie a dejiny. „Taktiež má rád zvieratá a dúfa, že jeho budúca kariéra bude s nimi spojená,“ uviedol Biely dom s tým, že hrdinom a najlepším priateľom Joshuu Trumpa je jeho strýko Cody, príslušník vojenského letectva Spojených štátov.

Prezident, prvá dáma a 535 členov Kongresu si môžu na každoročný prejav o stave únie pozvať hostí. Manželia Trumpovci pozvali tiež rodinných príslušníkov Geralda a Sharon Davidovcov – z januárovej vraždy tohto staršieho páru je obvinený nelegálny imigrant. Taktiež pozvali niekdajšieho drogového dílera, ktorý sa polepšil vo väzení a bol prvou osobou prepustenou na základe v decembri schválenej reformy trestného súdnictva, dodáva agentúra AFP.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Donald Trump