V Rumunsku zatkli Taliana vykonávajúceho plastické operácie bez vzdelania

Pre vykonávanie plastických operácií bez licencie a patričného vzdelania zatkla v stredu ráno rumunská polícia občana Talianska. Informovala o tom agentúra AP.

06.02.2019 21:36
debata

Pohraničná polícia zatkla Mattea Politiho vo vlaku na rumunsko-maďarskej hranici. Z vyjadrenia polície vyplýva, že tento 38-ročný Talian je stíhaný pre trestný čin podvodu.

Politi, vystupujúci pod menom Matthew Mode, pôsobil ako plastický chirurg na niekoľkých súkromných klinikách v Rumunsku, hoci na to nemal náležité vzdelanie.

Talianska lekárska komora ešte v utorok vyhlásila, že Politi od nej nikdy nedostal povolenie na vykonávanie praxe. Predstavitelia rumunského ministerstva zdravotníctva, ktoré musí v podobných prípadoch tiež vydať povolenie, v tomto kontexte uviedli, že ho Politimu vystavili v marci 2018 po tom, ako sa preukázal diplomom o nadobudnutí lekárskeho vzdelania v Kosove. Ten sa však neskôr ukázal byť falošným.

Podľa zverejnených informácií bol Politi už v minulosti vo svojej domovine odsúdený na 18 mesiacov odňatia slobody podmienečne za vykonávanie lekárskej praxe bez náležitého vzdelania.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Rumunsko #plastické operácie #plastický chirurg